O nama
Alpa 92 je preduzeće čija je osnovna delatnost pružanje knjigovodstvenih usluga, sastavljanje računovodstvenih izveštaja, poreski konsalting i organizacija poslovanja novonastalih preduzetnika i preduzeća.

Preduzeće ALPA 92 d.o.o, je u septembru 1995.godine, statusnom promenom, nastalo iz Agencije Alpa,  koja je počela sa radom u martu 1992.godine. Do 1999.godine, preduzeće se bavilo i marketingom za mala i srednja preduzeća.

Osnivači Preduzeća bili su:

Aleksandar Panić
Osnivač i direktor, koji je sa svojom neverovatnom energijom i velikom pedantnošću i profesionalizmom omogućio da Alpa 92 bude prepoznata kao preduzeće koje se brine o svojim korisnicima i štedi im teško ostvareni profit.

Tatjana Panić
Osnivač i šef računovodstva, koja je 30-godišnje knjigovodstveno iskustvo na mestu šefa računovodstva u SIV-u utkala u preduzeće kroz standarde i procedure koje je novo vreme otpočinjanja privatnog posla zahtevalo i nesebično ih prenosila mnogim zaposlenima koji su kasnije otpočinjali svoje privatne poslove. Ona je svojim velikim radom i znanjem u svojoj oblasti, najviše doprinela stvaranju i rastu preduzeća.

Željko Panić
Osnivač i direktor od 1995.god, započeo je svoju karijeru biciklom 1992.god, sa 18 godina, kao kurir i račundžija u porodičnoj firmi. Postaje direktor 1995.god, kada nasleđuje upravljačka prava i od tada se trudi da održi i proširi temelje na kojima je nastalo preduzeće uz stalno unapređivanje poslovnog odnosa i poslovnog ambijenta.

Ideja našeg poslovanja je da svako treba da radi svoj posao i koncepcija našeg preduzeća je takva da naši klijenti imaju mogućnost da se ne bave knjigovodstvenim poslovima. U okviru ideje i zahteva savremenog poslovanja proširili smo uslugu na prijave i odjave radnika, na predaju zahteva i obrazaca vezanih za poslovanje, radnih odnosa, staža, vađenja potvrda i listinga.
Od 2007.godine smo, pored svih Beogradskih opština, poslovanje proširili i izvan gradske zone. Uz ulaganje u savremenu tehnologiju već od  2007.godine imamo zadovoljne klijente i iz drugih mesta u Srbiji.

U dosadašnjem petnaestogodišnjem radu kao pioniri privatnog poslovanja u Srbiji, pružali smo usluge stotinama preduzetnika i preduzeća od kojih neki sa nama posluju od nastanka. Velikom broju preduzeća smo pomogli da prevaziđu naše usluge i organizovali im knjigovodstvene sektore. Neka preduzeća i preduzetnike smo i sami prevazišli jer viziju poslovanja nismo delili zajednički. Trenutno smo u poslovnom odnosu sa preko 50 preduzetnika i preduzeća od kojih neke možete videti i upoznati na strani koju smo za njih otvorili.

Cilj preduzeća ALPA 92 je da do 2015.godine postane preduzeće srednje veličine. Želimo da okupimo i sarađujemo sa preduzećima i preduzetnicima, čija je vizija poslovanja okrenuta ka EU. Privredne subjekte koji žele fer i korektno poslovanje, u kome će znanje i sposobnost da se to znanje primeni, voditi ka uspehu i profitu.

U skladu sa zadatim ciljem i u susret potrebama savremenog poslovanja već od druge polovine 2011.godine očekujemo uvođenje nove usluge za mala i srednja preduzeća. Želimo da preduzetnicima i malim preduzećima omogućimo, kroz mesečne uplate koje su prilagođene njihovim potrebama, imaju pravnu podršku iz svih oblasti koji se tiču njihovog poslovanja. Želimo da državnim organima olakšamo kontrole poslovanja naših klijenata ali kroz formu međusobnog uvažavanja svih učesnika u procesu i bez dodatnih usluga sa strane.